Cimetova panakota s pomarančno-medeno omako

Sestavine (za 6 sladic)
Drobljenci z lešniki in  datlji
50g masla
40g rjavega sladkorja
40g moke
40g datljev
40g mletih lešnikov
Panakota
6dl sladke smetane
90 g sladkorja
3 listi želatine
vaniljeve arome
1 čajna žlička cimeta
3dl stepene sladke smetane
Pomarančni preliv
3 pomaranče
50 g cvetličnega medu

Postopek
Drobljenec pripravimo tako, da datlje nasekljamo in jih z drugimi sestavinami dobro premešamo, da dobimo drobljivo strukturo. Maso razvrstimo v pekač, obloženim s papirjem za peko, in pečemo približno 20 minut v pečici, segreti na 160 stopinj.
Naredimo panakoto: 6 dl sladke smetane s sladkorjem, cimetom in vaniljevo aromo kuhamo na šibkem ognju, da vre.  Ko se zgosti, dodamo v mrzli vodi namočeno želatino, dobro premešamo in ohladimo. Ohlajeni masi narahlo primešamo stepeno sladko smetano. Kremo nadevamo v izbrane modele in postavimo v hladilnik, da se strdi.
Pripravimo še pomarančni preliv. Nastrgano lupinico ene pomaranče, sok  dveh pomaranč in med kuhamo na šibkem ognju, da vre. Eno olupljeno pomarančo narežemo na koščke. Ko se preliv primerno zgosti, dodamo koščke pomaranče in kuhamo, da je še malo zgosti. Pripravljen preliv dobro ohladimo.
Na krožnik potresemo jedilno žlico drobljenca, nanj položimo cimetovo panakoto in zraven ponudimo pomarančno omako.