Goveji zrezki v omaki s korenjem in njoki

Sestavine (za 4 osebe)
  • 2 žlici olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 6 do 8 srednje velikih govejih zrezkov
  • 1,5 žlice gorčice
  • 4 srednje veliki korenčki
  • sol in sveže mleti poper
  • 500 g (polnozrnatih) njokov

Priprava
Čebulo olupimo in jo drobno sesekljamo. Na kuhalnik pristavimo ponev, v katero vlijemo malo olja. Počakamo, da se olje segreje, potem pa v ponev dodamo sesekljano čebulo in jo med občasnim mešanjem počasi prepražimo.

Medtem ko se čebula praži, goveje zrezke na obeh straneh rahlo posolimo in tanko premažemo z gorčico. Dodamo jih v ponev s prepraženo čebulo in na obeh straneh lepo rjavo popečemo.

Korenje očistimo, operemo in podolžno razrežemo na četrtine, ki jih narežemo na približno 2 cm dolge palčke. Korenje dodamo v ponev s prepraženo čebulo in popraženimi zrezki. Vse skupaj še malo prepražimo, potem pa zalijemo z malo vode. S kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem sestavin. Zrezke pokrito dušimo 50 do 60 minut, da se lepo zmehčajo. Med dušenjem po potrebi prilivamo vodo, zrezke pa nekajkrat obrnemo, da se dobro prepojijo z omako, ki jo po okusu začinimo s poprom.

Tik preden so zrezki pripravljeni, v osoljenem kropu skuhamo njoke.

Na krožnike najprej serviramo zrezke in korenček. Prelijemo jih z omako, potem pa na krožnike priložimo še kuhane njoke. Pripravljeno jed postrežemo.