Sirovi štruklji

Sestavine:
Testo:
  • 20 dag moke
  • 2 žlici olja
  • 1 jajce
  • 1 dl mlačne vode z mlekom
  • Nadev:
  • 40-50 dag skute
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2 rumenjaka
  • vanili sladkor
  • 2 žlici sladkorja
  • 2 žlici masla
  • drobtine za zgostitev
  • sol 
  • Priprava:
    Zamesimo testo, ga premažemo z oljem in pustimo počivati na toplem vsaj eno uro. Testo razvaljamo v dveh delih, namažemo s stopljenim maslom in nadevom. Zvijemo in zavijemo v krpo. Kuhamo 20 min v slanem kropu. Ko so štruklji kuhani in jih vzamemo iz vode, jih pustimo še nekaj časa počivati zavite v krpo. Nato odvijemo in narežemo. Zabelimo z drobtinami.
    Priporočilo:
    Če izpustimo iz nadeva sladkor, so lahko štruklji priloga slanim jedem.