Sestavine:
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo melancan in papriko, še malo pražimo, dodamo pelate, česen, kocko in ostale začimbe. Pokrijemo, pustimo, da se duši. Po približno 15 min dodamo še bučke in solimo. Dušimo toliko časa, da je jed primerno gosto, zelenjava pa se ne sme razkuhati.
Priporočilo:
Poleg ratatuja teknejo njoki in nariban sir.
- melancan
- bučka
- paprika
- 1 pelati
- 1/2 čebule
- 3 stroki česna
- 1/3 zelenjavne kocke
- origano
- majaron
- bazilika
Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo melancan in papriko, še malo pražimo, dodamo pelate, česen, kocko in ostale začimbe. Pokrijemo, pustimo, da se duši. Po približno 15 min dodamo še bučke in solimo. Dušimo toliko časa, da je jed primerno gosto, zelenjava pa se ne sme razkuhati.
Priporočilo:
Poleg ratatuja teknejo njoki in nariban sir.