Sestavine (za 3 osebe):
- 50 dag brstičnega ohrovta
- 75 g skute
- 125 g smetane
- 3 žlice sveže naribanega sira (grojerja)
- črni poper
- muškatni orešček
- 10 dag kuhane šunke
- 1 žlica masla
- maščoba in drobtine za posodo
Priprava:
Brstični ohrovt operemo in zarežemo. V slanem kropu blanširamo 10 min, nato prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Majhno, plitvo neprogorno posodo namastimo in posujemo z drobtinami. Skuto zmešamo s smetano, 2 žlicama sira in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Šunko narežemo na palčke in jo skupaj z brstičnim ohrovtom porazdelimo po posodi. Prelijemo s skutno maso. Potresemo s preostalim sirom in obložimo s kosmi masla. Pečemo približno 20 min pri 180 stopinjah.
Priporočilo:
Na enak način lahko pripravimo tudi cvetačo, brokoli...