Prepečen brstični ohrovt

Sestavine (za 3 osebe):
  • 50 dag brstičnega ohrovta
  • 75 g skute
  • 125 g smetane
  • 3 žlice sveže naribanega sira (grojerja)
  • črni poper
  • muškatni orešček
  • 10 dag kuhane šunke
  • 1 žlica masla
  • maščoba in drobtine za posodo

Priprava:

Brstični ohrovt operemo in zarežemo. V slanem kropu blanširamo 10 min, nato prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Majhno, plitvo neprogorno posodo namastimo in posujemo z drobtinami. Skuto zmešamo s smetano, 2 žlicama sira in začinimo z muškatnim oreščkom, soljo in poprom. Šunko narežemo na palčke in jo skupaj z brstičnim ohrovtom porazdelimo po posodi. Prelijemo s skutno maso. Potresemo s preostalim sirom in obložimo s kosmi masla. Pečemo približno 20 min pri 180 stopinjah.

Priporočilo:

Na enak način lahko pripravimo tudi cvetačo, brokoli...