Piščanec po mehiško

Sestavine (za 6 oseb):

  • 70 dag piščančjega fileja
  • 1 večja rdeča paprika
  • 1 večja čebula
  • 1/2 goveje kocke
  • 5 strokov česna
  • 20 dag zamrznjene mehiške zelenjavne mešanice
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 pločevinka pelatov
  • 3 žličke moke
  • 4 kapljice Tabasca
  • tortilje
  • kisla smetana
Priprava:
Čebulo narežemo na rezine in posteklenimo na olju. Dodamo na koščke narezan piščanec in pražimo cca 5 min. Dodamo kocko, česen, Tabasco in zalijemo z malo vode. Pokrito dušimo 15 min. Dodamo na koščke narezano papriko in mehiško zelenjavo. Dušimo 10 min, nato dodamo pelate in zablodimo z moko (posebej zmešamo moko in vodo), po potrebi dolijemo vodo, tako da nastane primerno gosti nadev. Dušimo še 10 min. Tortilje položimo na krožnik in pogrejemo v pečici pri 100 stopinjah. Napolnimo jih z nadevom in po vrhu namažemo s kislo smetano.

Priporočila:
Za otroke namesto tortilj pripravimo riž. Odrasli si Tabasco še dodatno dodamo, ko je jed na krožniku.