Cvetačna juha

Sestavine (za 6 oseb):
  • srednje velika cvetača
  • 3-4 krompirji
  • čebula
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1/2 zelenjavne kocke
  • 2 žlički moke
  • muškatni orešček
  • kisla smetana

Priprava:

Cvetačo razdelimo na cvetove in operemo. Krompir narežemo na kocke in splaknemo. Na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo, dodamo cvetačo, zalijemo z vodo (bolje premalo kot preveč), dodamo kocko, krompir, sesekljan česen in sveže nariban muškatni orešček ter zavremo. Vre naj 10 min (rahlo odkrito). Posebej zmešamo moko in vodo in zablodimo juho. Če je potrebno, dosolimo in kuhamo še 10 min. Kislo smetano primešamo v juho, ko je že na krožniku.

Priporočilo:

V sezoni juho izboljša list zelene.