Haše

Sestavine (za 4 osebe):
  • 60 dag mletega govejega mesa
  • 1 čebula
  • 4 žlice olivnega olja
  • 3 korenčki
  • 4 stroki česna
  • zelenjavna kocka
  • 4 žlice paradižnikove mezge
  • 2 žlički moke
  • majaron
  • origano
Priprava:
Na olju prepražimo čebulo, dodamo meso in še naprej pražimo. Zalijemo z nekaj vode, dodamo zelenjavno kocko, kar nekaj majarona in origana ter česen. Pokrito dušimo 10 min. Korenček nastrgamo in narežemo na majhne koščke ter ga dodamo jedi. Dušimo še 15 min. Posebej zmešamo moko v približno 1dl vode. Vmešamo v haše, dodamo še paradižnikovo mezgo in če je potrebno, dosolimo. Dušimo še 10 min. Vmes nekajkrat premešamo.

Priporočila:
Postrežemo kot preliv za makarone ali špagete. Posujemo z naribanim parmezanom ali drugim sirom.