Sestavine (za 6 oseb):
- 1 kg govedine (pleče)
- 6 velikih čebul
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 žlički soli
- 2 žlici sladke mlete paprike
- 0.5 litra mesne juhe
- 1 žlička mlete ostre paprike
- lovorov list
- ščepec kumine
Priprava:
Čebulo nasekljamo in prepražimo na olju. Dodamo na koščke narezano meso, ki ga rahlo opečemo. Dodamo sol, papriko, paradižnikovo mezgo, lovor, kumino, juho. Pokrito dušimo 2 uri. Golaž po želji začinimo z ostro papriko.
Čebulo nasekljamo in prepražimo na olju. Dodamo na koščke narezano meso, ki ga rahlo opečemo. Dodamo sol, papriko, paradižnikovo mezgo, lovor, kumino, juho. Pokrito dušimo 2 uri. Golaž po želji začinimo z ostro papriko.