Piščančji preliv z zelenjavo

Sestavine (za 4 osebe):
  • 50 dag piščančjega fileja
  • 3 korenčki
  • pol brokolija
  • 2 žlici masla
  • 2dl smetane za kuhanje ali kisla smetana
  • pol zelenjavne kocke
  • (pol dl vina)
Priprava:
Piščančji file oplaknemo pod mrzlo vodo in narežemo na koščke. Maslo raztopimo in na njem prepražimo piščanca. Zalijemo z vodo (in nekaj vina) in dodamo zelenjavno kocko. Pokrito dušimo približno 10 min. Dodamo na večje kose narezan korenček in dušimo še 10 min. Zmešamo zvrhano žličko moke z 1dl vode in primešamo v jed. Dodamo tudi narezan brokoli in po potrebi solimo. Kuhamo še 10 min. Odstavimo in primešamo smetano.
Priporočila:
Dobro se ujema z njoki, rižem ali rezanci.