Sestavine (za 4 osebe):
Piščančji file oplaknemo pod mrzlo vodo in narežemo na koščke. Maslo raztopimo in na njem prepražimo piščanca. Zalijemo z vodo (in nekaj vina) in dodamo zelenjavno kocko. Pokrito dušimo približno 10 min. Dodamo na večje kose narezan korenček in dušimo še 10 min. Zmešamo zvrhano žličko moke z 1dl vode in primešamo v jed. Dodamo tudi narezan brokoli in po potrebi solimo. Kuhamo še 10 min. Odstavimo in primešamo smetano.
Priporočila:
Dobro se ujema z njoki, rižem ali rezanci.
- 50 dag piščančjega fileja
- 3 korenčki
- pol brokolija
- 2 žlici masla
- 2dl smetane za kuhanje ali kisla smetana
- pol zelenjavne kocke
- (pol dl vina)
Piščančji file oplaknemo pod mrzlo vodo in narežemo na koščke. Maslo raztopimo in na njem prepražimo piščanca. Zalijemo z vodo (in nekaj vina) in dodamo zelenjavno kocko. Pokrito dušimo približno 10 min. Dodamo na večje kose narezan korenček in dušimo še 10 min. Zmešamo zvrhano žličko moke z 1dl vode in primešamo v jed. Dodamo tudi narezan brokoli in po potrebi solimo. Kuhamo še 10 min. Odstavimo in primešamo smetano.
Priporočila:
Dobro se ujema z njoki, rižem ali rezanci.