Sestavine (za dve osebi):
Losos
Lososu odstranimo kožo. Odstranimo jo lahko kar ročno. Če po odstranitvi ostane na mesu rjavo podkožno maščevje, se potrudimo odstraniti tudi tega. S prsti otipamo koščice in jih potegnemo iz fileja.
Maslo stopimo v kozici, dodamo ingver in potolčene ali mlete klinčke. Z mešanico premažemo file lososa in pustimo najmanj pol ure, da se losos prepoji.
Razvaljamo testo in vanj zavijemo lososov file. Zgornji del testa namažemo z maslom, ki je steklo iz ribe. Testo položimo v pekač. Pečemo na 180C, 30 minut.
Omaka
Špinačo damo na olivno olje in segrejemo v kozici. Dodamo smetano in pazimo, da ne zavre. Na koncu dodamo še mandlje.
- 0,3 kg lososa, file
- 120 g listnatega testa,
- mlet ingver,
- klinčki,
- 2 žlici masla,
- olivno olje
- 15 dag špinače,
- 0,2 l sladke smetane,
- 50 g mletih mandljev.
Losos
Lososu odstranimo kožo. Odstranimo jo lahko kar ročno. Če po odstranitvi ostane na mesu rjavo podkožno maščevje, se potrudimo odstraniti tudi tega. S prsti otipamo koščice in jih potegnemo iz fileja.
Maslo stopimo v kozici, dodamo ingver in potolčene ali mlete klinčke. Z mešanico premažemo file lososa in pustimo najmanj pol ure, da se losos prepoji.
Razvaljamo testo in vanj zavijemo lososov file. Zgornji del testa namažemo z maslom, ki je steklo iz ribe. Testo položimo v pekač. Pečemo na 180C, 30 minut.
Omaka
Špinačo damo na olivno olje in segrejemo v kozici. Dodamo smetano in pazimo, da ne zavre. Na koncu dodamo še mandlje.